به گزارش سرویس استان های مرکز خبر حوزه، حجت الاسلام سید علی اکبر موسوی، در دیدار اعضای شورای عالی و معاونین حوزه های علمیه از مدرسه علمیه امام علی بن ابی طالب شهرستان لار با اشاره به سابقه دیرینه این حوزه اظهارداشت: سابقه حوزه علمیه لارستان به بیش از 120سال قبل برمی گردد که توسط آیت الله لاری بزرگ تاسیس شد و حضور ایشان در این منطقه موجب رونق و شکوفایی حوزه علمیه لارستان گردید.
وی افزود: در آن دوران بیش از 500 مجتهد از شاگردان ایشان در لار و مناطق اطراف تحصیل می کردند و معارف اهل بیت را نشر می دادند، بعد از اینکه شورای مدیریت تشکیل شد و معاونت امور شهرستان ها ایجاد گردید، این حوزه تحت پوشش قرار گرفت.
مدیر حوزه علمیه لار با اشاره به آماری از طلاب این شهرستان گفت: هماکنون 275 طلبه و استاد در حوزه علمیه این شهرسان مشغول به تدریس و تحصیل هستند.
این استاد حوزه عنوان کرد: از زمان تاسیس حوزه علمیه لارستان صدها طلبه فاضل فارغ التحصیل شدند که برخی در کسوت ائمه جمعه و تعدادی از اساتید دانشگاه و حوزه های علمیه اطراف و حتی در آموزش و پرورش و کرسی قضاوت مشغول به خدمت به نظام اسلامی شدند.
*اقدامات تحولگرایانه
حجت الاسلام و المسلمین سید علی اکبر موسوی به ارائه گزارشی از روند فعالیت های این حوزه پرداخت و ادامه داد: این حوزه در سال تحصیلی 89 -90 در سه سطح از پایه یک تا ده مشغول به فعالیت علمی بوده و امسال برای دومین سال پیاپی درس خارج فقه در حوزه لار برگزار می شود.
وی بیان داشت: بیش از 6600 کلاس درس و 5300 جلسه مباحثه و بالغ بر 3000 جلسه مطالعه صورت گرفته که همه این جلسات تحت نظارت معاونت آموزش حوزه علمیه لارستان است.
حجت الاسلام و المسلمین موسوی با اشاره به برخی اقدامات این حوزه اظهارداشت: برپایی انجمن علمی طلاب و برگزاری چندین مسابقه کتابخوانی و مسابقات حفظ و مفردات قرآن از دیگر اقدامات این حوزه است و این حوزه از اولین مدارسی است که واحد قرآن و عترت آن تاسیس شده است.
وی گفت: از دیگر اقدامات این حوزه تدوین و تالیف بیش از 500 پژوهش و مقاله از سوی طلاب و کسب رتبه سوم در جشنواره علامه حلی از افتخارات پژوهشی این حوزه است.
*اهتمام به امر اخلاقمداری
مدیر حوزه علمیه لار افزود: برنامه درس های اخلاق با حضور اساتید بزرگ اخلاق قم و با هماهنگی معاونت تهذیب و برگزاری کلاس های مشاوره و اخلاق از برنامه های خوب این حوزه است که استقبال فراوانی از آن شده است.
حجت الاسلام و المسلمین موسوی عنوان کرد: از ورزش طلاب غافل نشدیم و برنامه های ورزشی متنوعی برگزار شده است و طلاب این حوزه چندین بار مقام های ورزشی مهمی کسب کرده اند.
وی افزود: به دلیل گرمای شدید این شهرستان برنامه های آموزشی این حوزه به گونه ای تنظیم شده که اواسط اردیبهشت همه دروس به اتمام می رسد و این در حالی است که بسیاری از مدارس علمیه از حجم زیاد و کمبود وقت برای اتمام دروس شکایت دارند.
این استاد حوزه افزود: این مدرسه با برنامه ریزی دقیق و برگزاری دروس در دو نوبت صبح و عصر توانسته برنامه منسجمی را تدوین و متناسب با شرایط اقلیمی منطقه دورس را تا اواسط اردیبهشت ماه به پایان برساند.
حجت الاسلام والمسلمین موسوی، در پایان با طرح چند درخواست مبنی بر ایجاد بنایی برای سالن پژوهش و مطالعه طلاب، تعمیق و تجهیز کتابخانه 12 هزار جلدی حوزه اظهارداشت: تاسیس استاد سرا برای اسکان اساتید، ایجاد رشته های تخصصی مانند حقوق و فرق و مذاهب و نظارت بیشتر بر نحوه امتحانات شفاهی و دفاعیه پایان نامه از دیگر مشکلات این حوزه است.
وی در پایان با اشاره به حوزه علمیه زهرای اطهر شهرستان لار خاطرنشان کرد: این حوزه علمیه در سال 75 با عنایات حضرت آیت الله آیت اللهی تاسیس شد و تاکنون مکان مناسبی نداشت و مکان آن اجاره ای است و خوابگاه خواهران نیز اجاره ای است، البته کمک هایی از سوی حوزه علمیه خواهران صورت گرفته و زمینی تهیه شده که 2400 متر زیربنا دارد و اسکلت بندی آن تمام شده که خواستار عنایات بیشتر برای تکمیل این ساختمان است.